Nytt och stort ska de va!

Jag läste i förrgår i DN om att Vin & Sprit Museet ska flytta ut på djurgården, kul. Det ska ligga precis vid vattnet alldeles intill vasamuseet. Tydligen har de en stor konstsamling också som skulle få en egen del i de nya lokalerna, där ibland fanns namn som Warhol och Damien Hirst. Kan bli bra tror jag.

Stockholm och Sverige skulle behöva ännu ett nytt museum, ett enormt! Vi hade tidigare i höstas en uppgift i skolan som handlade om Moderna museet, vi var då där och intervjuade en kille som bland annat berättade att de visar ungefär 5% av sin samling åt gången.. Det vill säga att det finns hur mycket som helst som inte visas, som bara ligger. Jag har också sett Stadsmuseets samling som mer eller mindre bara står och samlar damm, också den är enorm! Så varför inte bygga ett ordentligt höghus, stort ska det vara, där man kan visa all den konst som nu bara står i mörka magasin. Vi har ju inget museum av det slaget som tar ett par dager att ta sig igenom. Det stället skulle också kunna fungera som en plats där nya curator's kunde "öva" och experimentera. Ingen blir glad över undangömd konst! (det skulle i så fall vara Göran Hägglund)

Här är några tips på hur det skulle kunna se ut.. Första bilden är CCTVs (Kinas största tv-kanal) högkvarter i centrala Beijing. Det andra är "Dancing house" i Prag, där ett försäkringsbolag håller till, inte jättestort i och för sig men snyggt!



Kommentarer
Postat av: Sara B

Allting måste ju förvaltas också... Ju mer som ställs ut desto större organisering krävs! Det känns som att det kan handla om mångmiljonbelopp. Hur skall man få en regering som redan är avigt inställd till kulturverksamhet att gå med på att bredda den?!



/Sara

2009-11-07 @ 13:01:24
URL: http://kulturkvarnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0