Nytt och onytt

Jag skulle ju visa min färdiga målning. Det är den översta, de andra är också mina men de är äldre. Snart kanske jag kommer kunna göra ännu större grejer.. jag var på möte med andra konstnärer som också ville hitta en lokal. De var väldigt trevliga. Vi har tänkt starta en kulturförening och sedan försöka hitta någon billig lokal att vistas i tillsammans.







Ramlade över ett par kreativa musikstycken

En kille med för mycket fritid har suttit och letat efter musikklipp på Youtube och sedan mixat ihop dessa till
hela låtar. Väldigt kreativt och pilligt. Kan man inte spela själv, men vill ändå göra musik och är lite händig med datorn så är det mesta möjligt.




Det franska monstret

Olivier de Sagazan har gjort en ny perforemence där han på nytt transformerar sig själv till nya och obehagliga varelser. Jag tänkte inte säga mer om den, ni får titta själva..

TRANSfiGURATion from salquebre emilie on Vimeo.



"100 Hus" (äntligen)

Det har startats ett projekt vid namn "100 hus" som går ut på att hundra hus omkring Hornstull kommer att bemålas med stora muralmålningar och mindre former av offentlig/gatukonst. Troligtvis rör det sig om kortändar och tomma fasader. Det är de boende i bostadsrätter och hyresvärlden i hyreshus som bestämmer själva vad det är för slags konst de vill uppförs på sina hus, alltså inga skönhetsråd hit å dit (så vitt jag vet). Konstnärer från hela landet har anmält sig intresserade men det är som sagt upp till husägarna att välja själva. Men för de med taskig fantasi eller utan konstkunskaper och smak har en lista med konstnärer gjorts. Glädjande nog fanns där ett par gatukonstnärer som självklart är som gjorde för sådana uppdrag. Hela idén är ett stort steg framåt för Stockholm, att det behövs är en underdrift. Vi gör inget annat än badar i reklam som kväver det mesta av stadens konstnärliga uttryck. Inte konstigt att folk tar sig ner i Stockholms undre värld för att slippa se skiten...
För mer info om de hundra husen följ länken --> 100Hus

En konstnär som tyvärr inte är från detta land utan från Brasilien är Claudio Ethos. Hade jag fått önska en målning på min husvägg hade jag inte tacket nej till den här på videon nedan, men jag tror inte att så pass vågade verk kommer uppföras i Hornstull.. Men vem vet.

Claudio Ethos - Casa Das Caldeiras from Jared Levy on Vimeo.


Läsvärt

Dessa två artiklar skrivna i GP av Tobias Barenthin Lindblad måste läsas!
Klicka på länkarna för att komma till artiklarna.
ARTIKEL 1
ARTIKEL 2


Detta har hänt

Förra helgen besökte jag de två konstmässorna Market på Konstakademien och Supermarket på Kulturhuset.
Samtidigt pågick det även en tredje konstmässa, Art Anglais på hotel Anglais vid stureplan. Den är ny för året och bestod kort och gott av de gallerier som inte var tillräckligt bra för att få vara med på någon av de andra mässorna.
Sveriges största gallerier var representerade på Market, och man kan säga att publiken var mestadels äldre, i kostym. De olika gallerierna hade vita kuber där konsten presenterades strikt och separat, inget överdrivet. Jag språkade med min kompis Emil som jobbar för galleri Christian Larsen, de hade sålt bra. Det är svårt att se på konst när man måste kika över axlar och lyssna på puckon som blir frustrerade när de inte "förstår" allt. På Kulturhuset och Supermarket rådde en mer bohemisk känsla. Här hade konstnärsdrivna gallerier från hela världen samlats. Publiken var yngre men lika stor. Den vita kuben var inte lika dominant som på Market, nej det fanns inte något riktigt mönster alls. Bilder, skisser, videos och skulpturer stod och hängde lite hippla happla. Vid ingången stod en polisbil med blinkande lampor och krossad ruta och lite klotter, ganska fin som installation faktiskt. Jag förstår dock inte hur de fick upp den till tredje våningen.. Annars var det roligaste att se, den "ansiktsmask" eller självporträtt som var gjort av rumphud. Alltså skinn från stjärten... Jag har skrivit om det verket tidigare här på bloggen, vid intresse se inlägg 2009-11-10. Vad har jag då lärt mig av dessa mässor? jo, att det inte är speciellt kul eller lätt att tillgodogöra sig konst under dessa former. De är bra för dem som redan har bestämt sig för att samtidskonst är något oförståeligt och krångligt, de får sina pessimistiska teorier besannade i flimret bland alla uttryck.


Annars då, jo jag tittade in på Bonniers konsthall i fredags. Där visas just nu den argentinske konstnären Tomás Saraceno. Han drivs av drömmar om att kunna flyga, vilket han också gör med speciella luftballonger. Han har också intresserat sig för spindlar och speciellt för den svarta änkan och dess nät. Bilderna talar för resten, gå och se!





Sist men inte minst ska jag nu om någon timme gå till en bar för att ta en öl och möta ett gäng människor som jag har hittat på gatukonst.se.. Vi delar två saker gatukonst och det faktum att vi alla är i behov av ateljé lokaler. Det sistnämnda är det vi ska tala om ikväll, om en möjlig sammansvärjning för att ha råd och för att det är roligt hitta en lokal tillsammans. Vi får se hur det går... Mors!



RSS 2.0