Banksy Vs Robbo: Advantage Robbo

För en tid sedan lade jag upp denna bild på ett av Banksys senaste verk i London. När jag såg den för första gången mins jag att jag blev nyfiken på huruvida banksy målat över någon annans verk eller om han själv gjort graffitibakgrunden. Nu har jag fått svaret på den undran från gatukonst.se. Fult nog målade han öven en graffitimålning som var över 25 år gammal, vilket är gammalt även i London. Bild två visar hur originalet en gång såg ut. Men att mucka med old school graffare är ingen lek. Bild tre visar hur Banksy fick smaka sin egen medicin när "king robbo" tog tillbaka sin målning och fick Banksy att arbeta för honom i stället. Bakgrunden till faden mellan de två kan hittas i en bok vid namn “London Handstyles” från år 2009.

I den berättas en historia av Robbo: 'I was out one night with a load of old writers and got introduced to Banksy. He asked what I wrote and I told him, he cockily replied ''never heard of you'' so I slapped him and said, ''you may not of heard of me but you will never forget me''.

Det kan mycket väl vara anledningen till Banksys val av plats för sin "dekoratör", då han garanterat känt till vem Robbo var. 

Robbo ska ha svarat på sin hemsida efter bild tre: you use my piece in your shit, I’ll use your shit in mine.

Men när man kunde tro att  hämnden var avklarad hade man fel, se hur bild fyra blev efter Robbos ingrepp ... Hur ska det sluta?



Bild 2


Bild 3


Bild 4



Bodies exibition

Det är med skräckblandad förtjusning som jag här visar videos från och om denna utställning om människokroppen.
Jag tror att klippen talar för sig själva, jag har inte sett utställningen själv, den har inte varit i Sverige..
Den visades i Danmark förra året och har skapat starka känslor var den än visats. inte så konstigt.



Det var bara ett litet intro, nu börjar det.


Sjukt va?! Helt otroligt, min favorit är den med artärerna.. Här under ser ni mannen som kom på hur man kunde konservera kroppar på det här sättet. En tysk (såklart), lite läskigt är att han ser ut som Hanibal Lector, från skräckfilmen..


Det är svårt att förstå vad det egentligen är man tittar på. Är det konst? Nej, som konstvetare kan jag säga att detta inte är konst, snarare någon slags biologifetischism... inte konst. Men "mind-blowing" som man säger på engelska.

Gott nytt konstår!

Dalí Dalí, jag besökte utställningen på moderna. Mina förväntningar uppfylldes gott å väl! Det visades videofilmer från Dalís livstid, han var ju en av de första som använde sig av media för att marknadsföra sig själv.. I en av de videos som visades på moderna talade han om sin mustasch.. Han trodde inte heller på dalís död, på andras men inte Dalís. Knepig typ det där... Gå och se och ni inte gjort det, somliga säger att Dalí och surrealismen i stort är barnsligt. Varför!? Vad är finare än att låta sitt inre barn komma till tals?

Vad tror jag om framtiden? Jo jag hoppas att genren "viritual reality" gör serriös entré i konsten. Här nedan ser ni en film där en snubbe visar vad man kan använda en Nintendo Wii-kontroll (tv-spel) till. Jag hoppas också att Sverige får besök av någon internationell gatukonsthjälte som placerar något konstvek mitt i staden! Jag tror att mitt eget konstnärliga genombrott kommer vilket år som helst nu.. Jag tänker ställa till med vernissage inom ett halvår! Så håll koll!



2009:års sista konstverk är detta av den kinesiske konstnären Yue Minjun!

Banksys senaste!


RSS 2.0